Probiotika příznivě ovlivňují střevní mikroflóru. Vitamíny, které organizmus nevyrábí a proto musíme dbát na jejich pravidelný přísun, se stávají v našem těle důležitou složkou enzymů pro obnovu střevní mikroflóry, je doplnění probiotických bakterií.Pokud si udržujeme ve střevech zdravou mikroflóru, udržujeme zároveň i zdravý imunitní systém

Probiotika jsou živé mikroorganismy, které příznivě ovlivňují zdravotní stav.

 

...neznám ženu, která by alespoň jednou díky užívání antibiotik neměla následně problém zažívací nebo z gynekologické oblasti... proč jsou doporučována k antibiotikům probiotika?...

Probiotika také vytvářejí některé vitaminy a enzymy, které brzdí růst a množení patogenních bakterií. Účinné jsou i v případě, že vás trápí mykózy a kandidy,“ vysvětluje hlavní nutriční specialistka Světa zdraví Monika Bartolomějová.
Prebiotika vytvářejí ve střevě podmínky pro správné osídlení a funkci střevní sliznice, neboť podporují růst a aktivitu prospěšných mikroorganismů v tlustém střevě.
Synbiotika označuje produkty, které obsahují jak probiotické kultury, tak i prebiotickou vlákninu
 
Čisté střevo s nezbytnými bakteriemi =  základ dobré imunity.        ▼▼▼

Už antický lékař Hippokrates tvrdil, že všechny nemoci začínají ve střevě. Poslední výzkumy to jen potvrzují. Imunitní reakce ve střevě jsou zásadní pro udržení zdraví.
80% imunitního systému se nachází v tlustém střevě, jeho fungování ve velké míře ovlivňuje v prvé řadě právě stav střevní flóry.
70% imunity se vytváří právě v trávicím traktu.
Střevní mikroflóra jsou bakterie nacházející se v tlustém střevě, které mají příznivý vliv na náš organismus. Udržují rovnováhu mezi střevními mikroorganismy, brání nadměrnému rozmnožení škodlivých bakterií, které mohou způsobit střevní onemocnění jako průjmy, nadýmání a podporují imunitu. Jsou důležité při tvorbě vitamínů, zlepšují vstřebávání vápníku, fosforu a železa a předpokládá se jejich vliv na ochranu před alergiemi.

▼▼▼

Čisté střevo s nezbytnými bakteriemi =  základ dobré imunity.

Lactobacillus acidophilus je pravděpodobně nejznámějším probiotikem, produkujícím kyselinu mléčnou, která je zodpovědná za charakteristickou chuť kysaných mléčných výrobků. Tato bakterie se živí laktózou (mléčným cukrem) a tím tak pomáhá zlepšovat snášenlivost lidem s intolerancí laktózy. V lidském těle se bakterie

Lactobacillus acidophilus vyskytuje zejména v trávicím traktu, dutině ústní a ženských pohlavních orgánech, kde má za úkol zničit škodlivé bakterie zejména produkcí kyseliny mléčné a podpořit tím imunitní systém.
Nezdravým životním stylem si lidé ve svém těle ničí mj. důležité bakterie, které jsou pro správné trávení nezbytné.

Téměř každý člověk tak má ve svých střevech 1-7 kg nestrávených zbytků potravy. Tyto nestrávené zbytky jsou vysoce toxické a potlačují funkci imunitního systému, potencionálně způsobují plynatost, nadýmání a zpomalují proces trávení, přičemž významně snižují vstřebávání živin a zpomalují metabolismus. Výsledkem je nejen to, že mnozí lidé trpí zácpou, častou únavou, nemocemi, ale i smutné světové prvenství České republiky ve výskytu rakoviny tlustého střeva. „Bakterie jsou extrémně důležité pro náš organismus. Tvoří obsah trávicího ústrojí, zajišťují správnou funkci střev, vytvářejí v našem těle vitamíny, atd. Díky nim se tělo dokáže bránit chorobám,“ doplňuje Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D.

▼▼▼

Katastrofou pro střevní mikroflóru je užívání antibiotik

Katastrofou pro střevní mikroflóru je ovšem užívání antibiotik, která ničí vše, co jim přijde do cesty. Tím se snižuje obranyschopnost organismu.  Probiotika příznivě ovlivňují střevní mikroflóru.Tím se snižuje obranyschopnost organismu.
Probiotika příznivě ovlivňují střevní mikroflóru.
Vitamíny, které organizmus nevyrábí a proto musíme dbát na jejich pravidelný přísun, se stávají v našem těle důležitou složkou enzymů pro obnovu střevní mikroflóry, je doplnění probiotických bakterií.

Kdy je vhodné laktobacily užívat?


► Při léčbě antibiotiky a chemoterapeutiky, při léčbě nádorových onemocnění (cytostatika a ozařování) a při užívání antikoncepce.

Jediná dávka antibiotik vede k narušení mikrobiálního prostředí s průměrným trváním 16 měsíců. U některých typů antibiotik je to až 18-24 měsíců a například po trojnásobné dávce léků proti H.pylori jsou to až 4 roky (Hawrelak & Myers, 2004; Jernberg a kol., 2010; Cotrter a kol., 2012).

Moderní metody molekulární analýzy také ukázaly, že bakterie rezistentní na antibiotika setrvají v organismu až 4 roky po užití jedné dávky ATB (Jernberg a kol., 2010; Cotter a kol., 2012).

Velmi často používanou skupinou léků jsou tzv. NSAID (nesteroidní protizánětlivé látky). Znáte je všichni pod komerčními názvy: Brufen, Ibuprofen, Aspirin, Godasal, Paralen, Modafen, Voltaren, Dolgit aj. Stručně řečeno: potlačují bolest. Jenže se také prokázalo, že snižují populaci užitečných bakterií, konkrétně bifidobakterie a laktobacily (Bhala a kol., 2013; Montenegro a kol., 2014), které mimo jiné chrání tenké a tlusté střevo a jejich nedostatek může způsobit tzv. syndrom propustného střeva. NSAID také můžou způsobit žaludeční vředy, zvyšují riziko infarktu myokardu o třetinu a zdvojnásobují riziko srdečního selhání z důvodu ucpání cév. Zdroj: https://www.sciencedaily.com

► Dále u průjmů různé příčiny, při zácpě, plísňových onemocněních a aftech, alergiích, rovněž projevy akné a nespecifických zánětů střev se při jejich užití zmírňují .

► Ženám, u nichž se často objevují vaginální mykózy (svědění, bílý tvarohovitý výtok z pochvy), se doporučuje doplňovat laktobacily pravidelně bakterie mléčného kvašení, tzv. laktobacily nebo probiotika, po tisíce let pro konzervaci i zvýšení nutriční hodnoty nejen mléčných potravin.


Probiotika a prebiotika Probiotika + prebiotika = symbiotika


Probiotika a prebiotika se od sebe liší v tom, že první obsahují živé organismy a druhé fungují jako „krmení“ pro ně.
Probiotika pozitivně ovlivňují střevní mikroflóru a brání přemnožení škodlivých bakterií, proto jsou vhodné při průjmových onemocnění a také během léčby antibiotiky. Současně tím, že zlepšují stav mikroflóry, celkově pozitivně působí na imunitu.
Prebiotika na rozdíl od probiotik nejsou živé organismy, ale jde o potravu pro zdraví prospěšné střevní bakterie. Chemicky se jedná o sacharidy, které jsou jinak pro člověka nestravitelné, například inulin,“ popisuje Andrt. Bakterie žijící ve střevě z těchto látek získávají energii a jako produkt biochemických reakcí při tomto ději vznikají organické kyseliny, které fungují jako energetický zdroj pro buňky střevní stěny.... Zdroj: https://relax.lidovky.cz/probiotika-nejen-pro-dobre-traveni-dt8

                                                                ▼▼▼
Ideální kombinaci probiotik i prebiotik najdete v produktu fin Probi8caps. Laboratorní testy Probi8capsu dopadly výborně


Laboratorní testy Probi8capsu dopadly výborně  Probi8caps vynikající složení - probiotické bakterie jsou doplněné o inulin z čekanky, který podporuje jejich růst a zároveň pomáhá vytvořit rovnováhu v trávicím traktu. Probiotické bakterie jsou chráněny před nepříznivými podmínkami při průchodu žaludkem, takže projdou do střev neporušené a maximálně aktivní.Probi8caps má vynikající složení - probiotické bakterie jsou doplněné o inulin z čekanky, který podporuje jejich růst a zároveň pomáhá vytvořit rovnováhu v trávicím traktu. Probiotické bakterie jsou chráněny před nepříznivými podmínkami při průchodu žaludkem, takže projdou do střev neporušené a maximálně aktivní.
Probi8caps obsahuje inulin a směs DUOLAC, která je zdrojem 8 druhů bakterií (obsahuje: Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus acidophilus, Lact. casei, Lact. plantarum, Lact. rhamnosus, Enterococcus faecium, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium longum; stearan hořečnatý (látka protispékavá). V momentu výroby obsahuje výrobek minimálně 1,0x10^9 probiotik).

Jedna kapsle obsahuje v momentě výroby jednu miliardu probiotik. Výrobce použil patentovanou technologii, která chrání bakterie, dokud se nedostanou v aktivním stavu do střev, kde se uvolňují z ochranných vrstev.

Inulin - druh rozpustné vlákniny, je živnou půdou pro prospěšné střevní bakterie, může přispět ke správnému zažívání. Doporučuje se v rámci péče o střevní flóru, která bývá narušená např. nevhodnou stravou, užíváním antibiotik, během cest do zahraničí.
Lactobacillus a Bifidobacterium - mléčné bakterie, které jsou nezbytnou součástí střevní mikroflóry, mohou příznivě ovlivnit zdraví konzumenta zlepšením rovnováhy jeho střevní mikroflóry (nositel Nobelovy ceny za fyziologii I. I. Mečnikov poprvé popsal imunomodulační funkci střevních a žaludečních bakteriálních kolonií již v roce 1908).

▼▼▼

Produkt fin Probi8caps  najdete na oficiálním webu a eshopu Finclub zde



Rozpustná vláknina inulin svou podporou především bakterie Lactobacillus biffidus ale i mnoha dalším nám pomáhá předcházet infekčním průjmům a upravovat naše vyprazdňováníInulin – prebiotikum z čekanky

Podporuje růst přátelské bakterie Lactobacillus biffidus.
Inulin je rozpustná vláknina, není stravitelná lidskými enzymy, a tak prochází velkou částí trávicího systému neporušena. Teprve v tlustém střevě se děje přeměna.
Zlepšuje totiž zažívání, pomáhá při zácpě, pomáhá při hubnutí a v léčbě cukrovky.
Důležité je ve střevě udržovat rovnováhu různých druhů bakterií. Rovnovážný stav podporuje zdraví a chrání nás před různými nemocemi
Inulin také zvyšuje vstřebávání vápníku, hořčíku a dalších minerálů a snižuje hladinu cholesterolu a lipidů. Podporuje správné trávení a zlepšuje imunitu...

Vzhledem k tomu, že inulin není stráven, nemá žádný vliv na hladinu cukru v krvi: Je tedy bezpečný pro diabetiky.
Inulin je v mnoha směrech výhodný pro naše zdraví. Podporuje správné zažívání, pomáhá při hubnutí a v léčbě cukrovky.

Rozpustná vláknina inulin svou podporou především bakterie Lactobacillus biffidus ale i mnoha dalším nám pomáhá předcházet infekčním průjmům a upravovat naše vyprazdňování (z hlediska konzistence i pravidelnosti).

S tím je spojena také výrazná podpora naše imunitního systému a to nejen před spoustou různých infekcí v celém těle ale také zánětlivými a nádorovými onemocněními ve střevě a konečníku.

Jelikož se nevstřebává v tenkém střevě, jeho fermentace začíná až v tlustém střevě a pomáhá při rozmnožování bifidobakterií a laktobacilů, proto je jeho vliv na střevní flóru vynikající.

Doporučujeme ho hlavně pro ty, kteří konzumují jen malé množství ovoce a zeleniny, zotavují se po léčbě antibiotiky, nebo je trápí problémy s trávením.

                                                                ▼▼▼
Inulin- prebiotikum.Podporuje růst přátelské bakterie Lactobacillus biffidusKromě prospěšných účinků na střevní flóru, inulin upravuje látkovou výměnu (urychluje hubnutí) a odstraní nadměrnou tvorbu plynů i plynatost. Je vysoce účinný proti zácpě, upravuje pravidelnost vyprazdňování, čímž zmírňuje příznaky syndromu dráždivého střeva a Crohnovy choroby. Jelikož činnost imunitního systému ve velké míře závisí na stavu střevní flóry - často poškozené antibiotiky, stresem, nikotinem či alkoholem - posiluje obranyschopnost organismu natolik, že snižuje riziko vzniku nádorových onemocnění, zejména rakoviny tlustého střeva. Vedle toho inulin dokonale nahrazuje rafinovaný cukr,  nakolik neovlivňuje hladinu cukru v krvi, takže se doporučuje i pro diabetiky. V neposlední řadě organismus jeho konzumací zužitkuje snadněji a ve větší míře vápník, železo a hořčík.

Přispívá tak k obnově střevní mikroflóry, například po užívání antibiotik a při nesprávné životosprávě. Dů­ležitá je i preventivní funkce onemocnění rakoviny střev.
Ačkoliv je vhodný pro většinu lidí, pozor by si na něj měli dávat lidé trpící některými druhy alergií nebo intolerancí fruktózy.
Pokud se rozhodnete inulin užívat, začínejte vždy s nižší dávkou, kterou budete postupně navyšovat.

▼▼▼

100% přírodní inulin z kořene čekanky na jdete v profuktu fin Inubitabs na oficiálním webu a eshopu Finclub  zde


Použité zdroje: